Echipa Bianco Nero primește adesea întrebări legate de dimensiunea corectă a inelelor. Cum magazinul nostru este atât fizic, cât și on-line, informația cu privire la măsurarea corectă a inelului a devenit o necesitate.

 De aceea, vă oferim un ghid complet despre modul în care puteți afla, cu precizie, mărimea inelului pe care urmează să îl achiziționați.

  1. Măsurarea degetului

1Una dintre cele mai ușoare metode de a afla dimensiunea potrivită a inelului este aceea de a măsura degetul cu o ață sau cu ajutorul unui șnur. Înfășurați bucata de material în jurul degetului, marcați punctele în care se intersectează și măsurați acea porțiune. Rezultatul reprezintă circumferința (măsura) degetului dumneavoastră și, pentru a afla mărimea precisă a inelului, verificați tabelul de mai jos.

22. Măsurarea cu ajutorul unui inel

3Dacă aveți un inel care deja se potrivește bine pe degetul dumneavoastră, puteți utiliza o riglă, pentru a măsura diametrul interior al acestui inel. Luați rigla și măsurați direct în interiorul inelului, de la o margine la alta. După ce ați aflat dimensiunea, în milimetri, verificați graficul nostru de măsurare-conversie, de mai jos.

43. Metoda suplimentară

Așezați inelul peste cercurile din tabelul de mai jos. Marginea acestuia trebuie să se încadreze în cerc. Astfel, veți afla diametrul interior al inelului și mărimea care vi se potrivește.

5Țineți cont de următoarele sfaturi:

  • Temperatura corpului reprezintă un factor foarte important, atunci când efectuați măsurătorile. Atunci când temperatura corpului este mai scăzută, degetele sunt mai subțiri, iar atunci când temperatura corpului este mai crescută, degetele au tendința de a se umfla. Realizați măsurătorile atât seara, cât și dimineața;
  • Dacă măsurătoarea se poziționează între două mărimi, optați pentru mărimea mai mare;
  • Adăugați 2 mm la măsurătoarea obținută, pentru a vă asigura că inelul nu este prea strâmt;
  • Dacă inelul pe care urmează să îl achiziționați reprzintă un cadou, încercați să aflați cât mai precis mărimea inelului;
  • Și, nu în ultimul rând, amintiți-vă că echipa Bianco Nero vă stă la dispoziție cu orice informație care vă poate fi de ajutor!