Istoria perlelor

Legenda perlelor in culturile lumii antice...

Numele „perlă” provine din Orient, unde a fost găsită, dar există o mulțime de legende despre apariția perlelor. Potrivit vechei legende chineze, când dragonii se luptau pe cer în timpul furtunii, perlele cădeau din cer cu picături de ploaie.

În miturile grecești, au fost lacrimile unei nimfe marine. Conform legendei grecești, Afrodita s-a născut din adâncurile mării. Când a apărut din mare, picăturile de apă care cădeau din părul ei frumos auriu au devenit perle prețioase.

Simbol al puterii și al purității

În India, perlele au fost menționate în secolul al XV- lea î.Hr., când oamenii purtau perle ca amuletă. Oamenii credeau că îi protejează de demoni și spirite rele. În religia hindusă, perlele erau oferite ca dar înainte de căsătorie, deoarece din cele mai vechi timpuri simbolizează puritatea și inocența.

În creștinismul timpuriu, perlele erau un simbol al purității sufletului.

Bijuteriile reginelor

Perlele sunt tradiționale pentru regine cu o mie de ani în urmă – nu a existat niciodată o regină care să nu poarte perle.

Toate coroanele și diademele erau încrustate cu perle. Bijuterii rare, au evidențiat puterea regalității de a deține o bijuterie prețioasă. Celebra regină a Angliei poartă în toate portretele ei șiruri de perle, iar ultima regină a Franței, împărăteasa Eugenia, avea o colecție impresionantă de perle.

Epoca perlelor

Epoca Iluminismului a mai fost numită și Epoca Perlelor, deoarece la acea vreme, perlele au devenit devenit absolut disponibile. Astăzi, perlele sunt cunoscute drept „Regina pietrelor prețioase”, ceea ce îi face pe designeri să creeze noi și noi tipuri de bijuterii. Este un simbol al perfecțiunii fără pată, al modestiei și al purității.

În istoria modernă timpurie, perlele au continuat să fie privite ca un simbol de statut. Coco Chanel și portretul ei iconic din 1936, care prezintă mai multe șuvițe de perle drapate peste umeri este un astfel de exemplu. Ea emana acel lux și rafinament.

Astăzi, perlele naturale sunt printre cele mai rare pietre prețioase și oferta lor este aproape complet epuizată. Bijuteriile cu perle BiancoNero încorporează perle de cultură de cea mai înaltă calitate. Fie că vorbim de cercei, inele, coliere – toate produsele sunt o reprezentare a feminității și a eleganței. Un tribut al simplității clasice.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți.
Accept Detalii